Archief

2015

Het eerste weekend van juni zijn we in Parijs geweest om naar de expositie over Piaf te  gaan.

Na aankomst in Parijs op donderdagmiddag , hebben we eerst onze bagage in het hotel gebracht en daarna zijn we direct in de metro gestapt om naar de Nationale Bibliotheek te gaan waar de expositie over Piaf plaatsvindt.

De expositie was  leuk om te zien, o.a. haar beroemde zwarte jurk  is er tentoongesteld.  Daarnaast waren er o.a.foto's, muziekbladen, brieven aan en van Piaf, programmaboekjes en posters te zien. 

Hieronder een paar foto's om een indruk te krijgen van de expositie.

De expositie in de nationale bibliotheek in Parijs  opent  half  april  2015, haar beroemde zwart jurk is inmiddels gearriveerd, zie document hieronder.

Download
La petite robe noir
La petite robe noire d.pdf
Adobe Acrobat document 199.1 KB

Op 19 december 2015 is het 100 jaar geleden dat Edith Piaf geboren werd, in het kader van dit 100-jarig jubileum zullen er zonder enige twijfel weer veel hommages, exposities en andere evenementen plaatsvinden in Parijs. 

Van 14 april tot 23 augustus 2015 wordt in de nationale bibliotheek in Parijs een expositie over Piaf samengesteld, hier zal o.a. haar bekende zwarte jurk te zien zijn.

Download
Expositie in de nationale bibliotheek in Parijs
dp_piaf.pdf
Adobe Acrobat document 1.3 MB

Er zijn weer een paar nieuwe items bijgekomen waaronder (op de eerste foto) een boek gekregen van een medeverzamelaarster!

Op de laatste foto een muziekblad, deze is van Kobus Algra (Wiko's, zeer bekend in Friesland) geweest, na zijn overlijden kreeg ik dit muziekblad aangeboden via zijn familie nav het televisieprogramma "Bynt" op Omrop Fryslan. 


2014


Tijdens mijn expositie in november 2014 op de verzameljaarbeurs heb ik veel leuke gesprekken gehad, ik heb tijdens de beurs wat Piaf items gekregen maar ook na de beurs heb ik nog Piaf items ontvangen.

Zo heb ik gepraat met een meneer uit Nijmegen (ik weet niet of hij met naam genoemd wil worden, dus dat doe ik eerst even niet) , ook een Piaf liefhebber. Hij bood mij tijdens de beurs zijn Piaf verzameling aan, dit vond (en vind) ik een fantastisch gebaar. 

Toen ik afgelopen vrijdag thuiskwam, lag er een pakket met twee dikke mappen met "Piaf " op me te wachten. Ik was compleet sprakeloos en ik ben uiteraard heel blij met deze mappen.  

Uit de mappen spreekt een enorme liefde voor Piaf, hieronder een aantal foto's.

Langs deze weg nogmaals bedankt, ik koester de mappen!


Verzameljaarbeurs 2014

Op 22 en 23 november 2014 heb ik geëxposeerd tijdens de verzameljaarbeurs. 

Dit was een schitterende ervaring. 

De organisatie van de verzameljaarbeurs stelde een ruimte van 4 x 7 meter met achter- en zijwanden beschikbaar inclusief vitrines en tafels. 

Het was onvoorstelbaar leuk om de expositie in te richten. 

Op vrijdag hebben we ingericht, tijdens het inrichten al veel aanspraak gehad en complimenten gekregen. 

Zaterdag was het lekker druk, veel medeverzamelaars en Piaf liefhebbers ontmoet en mooie gesprekken gevoerd.

Op zaterdag kreeg ik van twee mensen een mooie aanvulling op mijn verzameling. Hier ben ik erg blij mee!

Ik kreeg o.a. twee schriften met artikelen over Piaf, de man van wie ik dit kreeg, heeft als jongen veel artikelen uitgeknipt en in de schriften geplakt. Dit is een hele mooie aanvulling en ik ben er ontzettend blij mee.

Zondag was het iets minder druk maar absoluut niet minder leuk!

Weer veel mooie ontmoetingen en gesprekken gehad met liefhebbers van de muziek én het leven van Piaf.

Onderstaande foto's heb ik tijdens de expositie gemaakt.

Mijn dank gaat uit naar de Verzameljaarbeurs en in het bijzonder naar Cas en Benno!


Artikel op vintage.nl over de verzameljaarbeurs!

Download
Vintage op de verzameljaarbeurs
Verzamellust van Postzegel tot Vintage.p
Adobe Acrobat document 612.4 KB

In het verzamelen magazine van oktober 2014.


Onderstaande advertentie stond op Marktplaats, zelfs in deze advertentie wordt reclame gemaakt voor de Verzameljaarbeurs waar ik exposeer op 

22 en 23 november 2014.


Download
Advertentie Marktplaats handtekening Edith Piaf
Edith Piaf handtekening verzamelaarsjaar
Adobe Acrobat document 285.0 KB

Publicaties voor de Verzameljaarbeurs in Utrecht op 22 & 23 november 2014.


Onderstaand artikel staat in de Viva van week 33.


Een tijdje geleden heb ik me aangemeld voor de Verzameljaarbeurs in Utrecht, hier kunnen een aantal verzamelaars een kraam krijgen om hun verzameling te laten zien. Tijdens elke beurs (in het voorjaar en het najaar) is er ook een "luxere" mogelijkheid om te exposeren,dit kan in een ruimte van 5 x 5 meter, achterwanden, vitrines en nog allerlei andere mogelijkheden. Komend najaar (22 en 23 november 2014) mag ik die ruimte inrichten! Hier ben ik natuurlijk heel blij mee en vooral ook trots op, ik verheug me enorm op die expositie.


Een paar weken geleden werd ik benaderd door een journaliste, zij was voor een artikel in de Viva op zoek naar vrouwen met een bijzondere verzameling.

Inmiddels is het telefonisch interview (en de fotosessie) gedaan, in week 38 komt het artikel in de Viva.


In Verzamelen magazine nummer 306 van april 2014 staat een artikel over mijn verzameling, mooi artikel, ik ben er blij mee!


2013


In de laatste beursspecial (12 en 13 april) van de Verzameljaarbeurs staat nog een klein artikel over de Dutch Collector Award.


Klein artikel in de Franeker Courant van 27 november 2013.


Op 23 november zijn de winnaars van de Dutch Collector Awards bekend gemaakt en ik heb gewonnen in mijn categorie "dames boven de 18 jaar" (absoluut niet verwacht maar wel heel leuk).


Artikel in de Leeuwarder Courant, 21 november 2013.


Een tijd geleden heb ik me aangemeld voor de Dutch Collector Awards en tot mijn grote verbazing ben ik genomineerd, samen met nog 2 dames, in de categorie "Dames boven de 18 jaar". Ik ben heel blij met deze nominatie, de prijswinnaars worden op de Internationale Verzamelbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht bekend gemaakt op zaterdag 23 november as..


2012

Inmiddels is de 50plus beurs in Utrecht achter de rug, het was voor mij de eerste keer dat ik op deze beurs stond. Ik heb veel leuke reacties gehad en het is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!